Sem Kristina – Ljubim petje, oder ter delo z ljudmi!!!

Na pot svojega življenskega poslanstva sem se namenila pred več kot tridesetimi leti, ko sem prvič zares vstopila v svet glasbe. Prvih deset let kot saksofonistka in zadnjih dvajset let kot pevka ter učiteljica petja.

Kristina Oberžan

Ker me je že od otroštva zanimal človeški um, duša in osebnost ter delo z energijami, sem se leta 2015 tudi na to pot odpravila profesionalno, kot NLP Mojster Coach in Trener.

Leta 2007 sem magistrirala iz jazz petja v avstrijskem Gradcu ter si pridobila licenco za poučevanje petja, kot so: “Speech Level Singing Technique”, ki deluje po principu, poj kot govoriš ter daje na prvo mesto zdravje pevca in “CoreSinging”, katerega pristop k poučevanju petja temelji na znanosti, zavesti človeka, energijami ter izvedbi. 

Moje profesionalno izobraževanje ter raziskovanje in razumevanje o globjih vedenjih na psihološkem in duhovnem področju se je pričelo s študijem “Life Coachinga” oz. življenskega trenerstva, kjer sem si najprej pridobila licenco po metodi slovitega Life Coacha Anthony Robbinsa in družinske terapevtke Cloe Madanes. Nato pa s študijem Nevro-lingvističnega programiranja (NLP) in postala Mojster Coach ter Trener. Poleg tega sem študentka metode dr.Joa Dispenze in sem se leta 2018 udeležila njegovega Advance Workshopa v Angliji.

Petje poučujem že od leta 2001. Bila sem prof. jazz in pop petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani med leti 2007 -2011. V istih letih sem ustanovila oddelek za jazz petje na Glasbeni šoli Zavod sv. Stanislava v Ljubljani ter tam tudi poučevala.

Iz velike želje po nastopanju sem se leta 2012 odločila, da zapustim Slovenijo za nekaj časa in se preselia v Anglijo. Posvetila sem se petju na turističnih ladjah po celem svetu in si nabrala obilo pevskih in odrskih izkušenj. V času, ko nisem bila na ladjah križarkah, sem poučevala petje v Angliji.

Med drugim sem v letu 2014 sodelovala kot učiteljica petja pri TV oddaji Razred talentov. 

Koncert

Ljubim petje in oder, zato se poleg poučevanja petja in trenerstva posvečam tudi nastopanju.

Že večkrat sem nastopila na Slovenski popevki ter leta 2006 prejela nagrado za najboljšo izvajalko. Leta 2007 sem pri ZKP RTV izdala svojo prvo zgoščenko posvečeno Slovenski popevki z naslovom “Kakor lep roman”. Leta 2016 pa sem izdala svojo avtorsko zgoščenko “My Heart Knew”.

Kot solistka sem med drugim sodelovala pri različnih projektih z zborom Carmina Slovenica, v Slovenskem narodnem gledališču v Trstu, s skupino Yello, Green and more sem v Avstriji izdala dve zgoščenki, nastopila z Bobby McFerrinom v ljubljanskih križankah, redno sodelujem z Big Bandom RTV Slovenija ter drugimi vrhunskimi glasbeniki doma in v tujini.

Od leta 2020 se posvečam poučevanju petje v svoji pevski šoli v Ljubljani ter koncertiram po Sloveniji z glasbenim projektom 'Glasba hrvaških legend'.